Bæredygtig Dansk Design

vores materialer

Vores materialer produceres i mindre mængder. For at undgå spild og overproduktion bruger vi materialer, der allerede er produceret samtidig med, at vi hele tiden leder efter de bedste producenter. Lige nu køber vi vores materialer i Europa.

Vores første kollektion af vores zip-on jumpsuits er produceret af 100 % bomuld. Stoffet er købt hos VSE Textiles i Herning som et overskudslager. Derfor er vi ikke i stand til at finde ud af dets oprindelse, men vi ved, at det er i højeste kvalitet og har Oeko-Tex-ceritifikat.

BOMULD

Et materiale som bomuld er stramt vævet stof. Det betyder, at der ikke er meget mellemrum mellem vævningerne. Jo tættere vævningerne er, jo mere holdbart er stoffet. Bomuld er utroligt stærk, fnuldrer ikke, er nem at rense og kræver sjældent strygning. Det er endda vandafvisende i sin naturlige og ubehandlede stand. 

Det stof, vi bruger, er farvet med ufarlige materialer, hvilket blandt andet gør det Oeko-Tex certificeret.

Stoffet, vi vælger til vores kollektioner, har en let til medium vægt. Det gør tøjet oplagt til brug året rundt. Det er nemt for huden at ånde i – selv på en varm sommerdag. Behandler du tøjet, som beskrevet i mærket, kan bomuld som det her holde i årtier.

LYNLÅSE

Alle vores produkter er udstyret med lynlåse, der passer sammen på kryds og tværs. Lynlåsene får vi fra YKK. De er verdensførende inden for produktionen af holdbare lynlåse og er med til at sætte standarden for kvalitet, innovation og bæredygtighed, når der kommer til at producere lynlåse. Deres Natulon-lynlås er en nylonlynlås, der er lavet af genrbugsmaterialer – og det er vores go-to!

YKK leverer vores lynlåse, der alle er samme type og passer sammen. Det betyder, at du kan mikse og matche dine over- og underdele som du har lyst til.

KNAPPER

Vi bruger metalknapper, fordi metal er det mest holdbare materiale du kan finde, når det kommer til knapper. Det kan bruges igen og igen, og hvis det skulle ende op i skraldespanden, sorteres det nemt fra og genbruges.

KVALITET, KVALITET, KVALITET

Vi producerer langtidsholdbare kvalitetsprodukter, der er funktionelle og som kan styles på uendelige måder.

Hvis du ikke længere bruges dit produkt af den ene eller anden årsag, kan du returnere det til os, og så genbruger vi dem enten som second hand-produkt eller ved at up-cycle.

Vores produkter er lavet af over 90 % naturlige fibre – resten er lynlpse og knapper. Når tiden kommer til, at et stykke af vores tøj skal kasseres, ender de på et sorteringscenter. Her fjernes knapper og lynlåse, og det naturlige stof returneres til vores jordklode. Men det sker først efter lang tid, da vores tøj holder i evigheder – og endda kan gå i arv.

Vi gør vores bedste for at gå forrest og tage de gode valg – og håbe på at det gør en forskel.